Objavljeno u Nacionalu br. 467, 2004-10-26

Autor: Nacionalova redakcija

NEW YORK

Bush na zahodu izazvao skandal

Britanska umjetnica Alison Jackson izazvala je skandal u New Yorku na svojoj novoj izložbi fotografskih montaža fotografijom na kojoj Bush sjedi na zahodu i čita strip.Britanska umjetnica Alison Jackson izazvala je skandal u New Yorku na svojoj novoj izložbi fotografskih montaža fotografijom na kojoj Bush sjedi na zahodu i čita strip.Britanska umjetnica Alison Jackson izazvala je skandal u New Yorku na svojoj novoj izložbi fotografskih montaža fotografijom na kojoj Bush sjedi na zahodu i čita strip. Neki posjetitelji izložbe prosvjedovali su kod uprave newyorške galerije gdje se održava izložba, ali je bilo i onih koji su se od srca nasmijali. Alison Jackson u Britaniji je poznata zbog svojih kontroverznih slika u magazinu dnevnog lista Guardian, poput fotografije na kojoj princeza Diana drži u rukama dijete miješane rase a pokraj nje je njen posljednji ljubavnik, Egipćanin Dodi Al-Fayed.

Na izložbi u New Yorku izložene su i razne druge fotografije na kojima su poznati prikazani u kontroverznim situacijama. Bush se penje na konja, a britanski premijer Tony Blair služi mu kao stalak preko kojeg će se popeti. Mick Jagger vješa žensku odjeću da se suši na konopcu. Ali te druge fotografije izazvale su smijeh, a ne ogorčenje kao ona Bushova na zahodu. Na izložbi se može vidjeti i montaža na kojoj i britanska kraljica Elizabeta sjedi na zahodu, no ta slika američke posjetitelje nije uzrujala.

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika