Objavljeno u Nacionalu br. 468, 2004-11-02

Autor: Nacionalova redakcija

OSJEČKE NEDOUMICE

Policija provjerava je li Raguž kokainski ovisnik

Tek nakon što je Nacional u prošlom broju objavio opsežan tekst o pozadini sloma poznatog osječkog poduzetnika Ivana Raguža, šefa tvrtke Osijek Koteks, osječka policija posjetila je njegove uposlenike u prostorijama te tvrtke i raspitivala se je li ikomu od njih poznato da je Raguž kokainski ovisnik.
Raguževa kokainska ovisnost mjesecima je glavna tema gradskih priča u Osijeku, o čemu je i policija imala mnogobrojne informacije. Prema Feral Tribuneu od ljeta ove godine, Raguž je zbog svojih veza s tamošnjim narkomanskim podzemljem bio predmetom opsežne istrage koja još nije dala nikakve rezultate.
Da Raguž uslijed kokainskih halucinacija nije pao s vlastitog balkona i teško se povrijedio, nitko se u policiji vjerojatno ne bi ozbiljnije bavio tim slučajem. Čak i poslije tog incidenta, ponašanje dijela osječke policije sugeriralo je da su zaštitnički naklonjeni prema Ragužu jer policija nije odmah pretražila njegov stan, iako je postojala osnovana sumnja da je u njemu bila pozamašna količina kokaina. Nakon Nacionalova otkrića najvjerojatnijih razloga Raguževa sloma, osječka policija se počela i službeno raspitivati o onome s čim su neki njezini djelatnici već godinama jako dobro upoznati.
Raguž se i dalje oporavlja na odjelu za intenzivnu njegu osječke bolnice. Kako su ga danima pokušavali posjetiti razni pripadnici osječkog podzemlja, ali i ostale nepozvane osobe, ravnateljstvo je izdalo pismenu naredbu da Raguža može posjećivati samo uža obitelji i rodbina.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika