Objavljeno u Nacionalu br. 470, 2004-11-15

Autor: Nacionalova redakcija

LAŽ I PARALAŽ

Na Butkovićeve optužbe, Bagić i Turek odgovaraju:"On je budala i lažov."

"Davor Butković je budala", precizno je za Nacional pojasnio Željko Bagić."Davor Butković je budala", precizno je za Nacional pojasnio Željko Bagić.Nakon što je u prošlom broju Nacionala objavljena tema o novinarsko-diplomatskom skandalu čiji je glavni lik zamjenik glavnog urednika Jutarnjeg lista Davor Butković, taj je komentator napisao čak dva teksta u kojima je pokušao “oprati” vlastito ponašanje i umanjiti međudržavnu aferu koju je inicirao. Pritom nije demantirao skoro ništa od onoga što je napisano u Nacionalu već je krenuo u predvidljiv kontranapad, optužbama da su njegovi neistomišljenici – mafijaši. Butković je očito ljubitelj srbijanskog novinarstva i javne scene, budući su odgovori takve vrste odlika tamošnjeg medijskog života.
Još je zanimljiviji njegov drugi članak, publiciran u subotnjem prilogu Magazin, u kojem od sebe pokušava napraviti heroja i piše.”No, budući da znam da su me Pukanićevi prijatelji, bivši šef POA-e Franjo Turek i bivši Mesićev savjetnik za sigurnost Željko Bagić, prisluškivali i pratili jednako intenzivno kao i Tuđmanova tajna policija, od Nacionala očekujem da objave transkripte raznih mojih telefonskih razgovora…”
“Davor Butković je budala”, precizno je za Nacional pojasnio Željko Bagić. U kratkom razgovoru koji je vođen u ponedjeljak, 15 studenoga, Bagić je bio konkretan. “Ni jedna sigurnosna služba na svijetu, pa tako ni hrvatska, ne bavi se ispičuturama. Da je Davor Butković uživalac kokaina, tada se njime ne bi bavila POA, nego kriminalistička policija. Ali on nikada nije bio predmet od interesa nacionalne sigurnosti. Butković jedino može biti zanimljiv Poreznoj upravi zbog svog materijalnog stanja, a žalosno je da takav moralni patuljak hrvatskim građanima dijeli lekcije, pogotovo kada se radi o novinarskoj struci. Dok mnogi novinari teško spajaju kraj s krajem, 40-godišnji Butković na Pantovčaku je sagradio vilu vrijednu nekoliko milijuna eura. Osobno bih sugerirao Ivici Račanu, Ivi Sanaderu i stranim diplomatima da zbog vlastitog integriteta obrate pozornost prilikom susreta s ovom osobom”, drži Željko Bagić.
Sličnog je mišljenja i Franjo Turek: “POA nikad nije pratila ni jednog novinara, pa tako niti Butkovića. Njegove tvrdnje su sramotne, pogotovo nakon što je u travnju ove godine Vijeće za civilni nadzor tajnih službi objavilo javno priopćenje kako POA ni na koji način nije kršila zakon niti zloupotrebljavala svoje ovlasti. I zbog ovoga ću tužiti Butkovića, kao što sam već sudski tužio EPH koji objavljuju laži o mom radu”, zaključio je Turek.

Vezane vijesti

ZAGREBAČKO ŽUPANIJSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO PRIMILO KAZNENE PRIJAVE PROTIV BAGIĆA I TUREKA

ZAGREBAČKO ŽUPANIJSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO PRIMILO KAZNENE PRIJAVE PROTIV BAGIĆA I TUREKA Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika