Objavljeno u Nacionalu br. 475, 2004-12-21

Autor: Nacionalova redakcija

SRBIJA

Blokiran račun najveće medijske kuće

Porezna uprava ministarstva financija Srbije blokirala je račun poduzeća Politika AD iz Beograda zbog neplaćenog poreznog duga koji premašuje 100 milijuna dinara. Račun Politike prvi je put blokiran 28. rujna, ali je porezna uprava tu odluku povukla zbog značaja te medijske kuće. Budući da ni nakon nekoliko sastanaka porezne uprave s vodstvom Politike o reprogramiranju duga dva mjeseca nije poduzeto ništa, 10. prosinca ponovno je doneseno rješenje o blokadi računa.

Generalni direktor Politike Mirko Đekić tvrdi da je poslovanje kuće blokirano “mimo pismenih i usmenih dogovora da se međusobne financijske obveze riješe kompenzacijom” i da su potraživanja Politike od vlade Srbije veća od poreznih obveza.

Đekić je rekao da bi blokada poslovanja već za vikend mogla dovesti do gašenja RTV Politike, a potom i prestanka rada Politikine tiskare. Kako doznaje Nacional, u pokušaju deblokade nije uspio ni Politikin poslovni partner, njemački medijski koncern WAZ, 49-postotni suvlasnik Politike.

Vezane vijesti

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista i bivši ministar gospodarstva, Ljubo Jurčić, izjavio je kako sadašnja Vlada ne poduzima prave mjere kako bi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika