Objavljeno u Nacionalu br. 477, 2005-01-04

Autor: Nacionalova redakcija

VATIKAN

Mali cirkusant isplazio jezik Papi

Talijanska štampa raspisala se o neobičnom incidentu koji se zbio prije nekoliko dana u Vatikanu te osudila grubim riječima glavnog protagonista tog incidenta iako on ima – samo šest godina. Zbog njegovih nježnih godina mnogi su sada ustali u njegovu zaštitu tvrdeći da je štampa odviše surova prema dječaku.

Tijekom generalne audijencije pred papu su došli i članovi slavnog talijanskog cirkusa Orfei, među ostalima i šestogodišnji Walter Orfei Nones, pripadnik obitelji vlasnika cirkusa, unuk Waltera Nonesa i Moire Orfei. On je zajedno sa 11-godišnjom sestrom te jednim starijim članom obitelji pred papom izveo jednu cirkusku točku, a potom ga je sestra za ruku odvela pred papu. Kada je mali Walter Orfei Nones došao pred papu, odjednom mu je isplazio jezik. Na to se papa nasmiješio i pokušao ga podragati, na što se dječak, tvrde svjedoci, podrugljivo počeo smijati. Novinari su detaljno opisali što se dogodilo te osudili dječaka da se nedolično ponašao, a neki su progovorili i o odgovornosti njegovih roditelja koji očito dječaka nisu upozorili da se dolično ponaša. Nastala je tolika bura da su roditelji na kraju nagovorili dječaka da se ispriča i objasni da jezik nije isplazio iz nepoštovanja prema papi, nego zato “jer ga je jako boljelo nepce”.

Vezane vijesti

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Ivan Milovan, čiju je ostavku od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom prihvatio papa Benedikt XVI., rekao je danas za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika