Objavljeno u Nacionalu br. 481, 2005-02-01

Autor: Nacionalova redakcija

VELIKA BRITANIJA

Grafologinja raskrinkala Blaira

Britanski premijer Tony Blair prisustvovao je Svjetskom ekonomskom forumu u Davisu te je sudjelovao u jednoj panel-diskusiji zajedno s bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom, vlasnikom Microsofta Billom Gatesom, predsjednikom južnoafričke Republike Thabom Mbekijem, predsjednikom Nigerije Olusegunom Obasanjom i pjevačem irske rock-grupe U2 Paulom Hewsonom Bonom. Tijekom te diskusije u kojoj je Blair više puta intervenirao, ali ju je napustio prije kraja jer je imao drugih obaveza, on je nešto črčkao po papiru, koji je zaboravio uzeti sa sobom. Našli su ga neki novinari te dali na analizu britanskoj grafologinji Emmi Bache, koja je već ranije analizirala njegov rukopis. Ona je rekla:

“Velike su razlike u onome kako on sada piše prema onome prije 18 mjeseci kad sam zadnji puta analizirala njegov rukopis. Tada je njegov rukopis bio mnogo tečniji, što pokazuje da se osjećao mnogo ležernije. Tada je pisao zaokruženija slova, a sada mnogo oštrija, što pokazuje da je sada mnogo agresivniji. Rukopis mu je neuredan, što je dokaz da ima osjećaj da u svojem životu teško stvari drži pod kontrolom.”

Ona je upozorila da je Blair neka slova podebljavao, što pokazuje stanovitu nesigurnost, osjećaj da je pod pritiskom, a jako je pritiskao perom o papir, što je također znak stresa i napetosti. Nadalje, tvrdi da su u njegovom rukopisu istaknuta slova koja predstavljaju falusne simbole, kao što su “b” i “l”. Ona je analizirala i način na koji je on neke riječi uokvirivao pravokutnim crtežima, te je o tome rekla:

“Time je želio dati do znanja da neće dopustiti da ga itko pokoleba u njegovim stavovima o tim stvarima. Sve to govori da je pomalo počeo gubiti kontrolu, da je frustriran i pod pritiskom. To se vidi i po tome što je neke riječi precrtao, a slova su mu vrlo različite veličine. Uz to, u načinu kako je sve to načrčkao, vidim i znakove megalomanije koju ranije nisam zapažala.”

Vezane vijesti

Zbog kikseva Tonyja Blaira milijunski posjeti web siteu Downing Streeta

Službena stranica britanske premijerske rezidencije Downing Streeta mjesečno broji oko 6 milijuna posjeta. U veljači ove godine stranica je zbog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika