Objavljeno u Nacionalu br. 482, 2005-02-08

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

Rubelj otvara veliki jet-ski centar

Nakon pet godina provedenih u mirovini u floridskom Pompano Beachu, poduzetnik iz zagrebačke Dubrave Ivan Rubelj pokreće novi biznis u Hrvatskoj. “Za mjesec dana otvara se najveći salon za prodaju jet-skija u ovom dijelu Europe”, kaže Rubelj, pasionirani ljubitelj jet-skija koji je prošlog ljeta pokušao oboriti Guinnessov rekord u daljinskoj vožnji tim plovilom. Rubelj je zastupnik tvrtke Riva Raceing koja se bavi preradama jet-skija. Preko svoje tvrtke Rubelj LLC iz FT. Lauterdalea kod Miamija od Rive je kupio čak 250 jetova koje će osim na hrvatskom tržištu prodavati na tržištu Istočne Europe. Investicija je vrijedna 2 milijuna USD, a Rubelj planira rast ulaganja svake godine. “Proširit ćemo prodaju i na zapadna tržišta, a na ideju da postanem zastupnik došao sam jer u Sjedinjenim Državama živim blizu tvornice Riva Racinga. Povezao sam se s njima, a oni su za jetove ono što je AMG za Mercedes”, kaže Rubelj. Jetove koje zastupa zapravo su dorađeni modeli Yamahe, Sea Dooa, Kawasakija…Unatoč doradama koje daju veću brzinu uz sličnu potrošnju, u Hrvatskoj će ih tvrtka Riva GT u vlasništvu Zdeslava Gregurića i Dalibora Turkovića prodavati čak 5 do 10 posto jeftinije od nedorađenih modela koji su na tržištu.
“Cijene su previsoke jer hrvatsko tržište jetova, kao i mnoga druga, ovise o provizijama posrednika iz Slovenije i Srbije i Crne Gore koji su nabavili ekskluzivu i za hrvatsko tržište. Distribucijom modela pod brandom Riva-Yamahe izbjegavamo taj lanac koji poskupljuje proizvod”, kaže Rubelj. Zbog velikih narudžbi, Rubelj ima prednost čak i pred zastupnicima temeljnih brandova. Primjerice, novi model Yamaha VX110 Sport koji je nabavio preko Rive i dovezao u Zagreb na sebi ima serijski broj 5, a slovenski zastupnik Yamahe koji pokriva Hrvatsku još ga neko vrijeme neće imati u ponudi.
“Riješili smo i neke dosad neprevladane teškoće. Kad se vlasniku za vrijeme odmora pokida jet, popravak traje desetak dana jer distributer mora naručiti dijelove od zastupnika”, kaže Dalibor Turković, svjetski viceprvak u stajaćim kružnim utrkama jetova i suvlasnik tvrtke Riva GT koja će prodavati Rubeljove jetove u Hrvatskoj i Istočnoj Europi. “Mi jedini imamo skladište rezervnih dijelova, tako da našim kupcima zbog kvara jeta neće propasti cijeli godišnji odmor – popravit ćemo ga najkasnije u roku jednog dana”.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika