Objavljeno u Nacionalu br. 482, 2005-02-08

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

Podbevšek na detektoru laži?

Objavljivanjem prezentacije Franje Tureka o sprezi britanske tajne službe MI6 i pojedinih domaćih novinara u vezi s dezinformiranjem domaće javnosti i Haaga o mjestima skrivanja i jatacima Ante Gotovine, izazvala je dosta veliku buru u Protuobavještajnoj agenciji. Tomislav Karamarko, novi šef Službe, naredio je istragu zato što je to za njega iznimno neugodna situacija.
Tek je nedavno stupio na dužnost, a već mu je u medije iscurio jedan tako važan dokument zbog kojeg je 9. ožujka 2004. smijenjen Franjo Turek, bivši šef POA-e. U državnom vrhu sumnjaju da je dokument dao sam Karamarko, koji je blizak novinarima EPH, a ne voli baš Franju Tureka. S druge strane Karamarko, znajući da će sumnja pasti na njega, odlučio je poduzeti sve istražne interne radnje da bi ispitao tko je Globusu i njegovu novinaru dostavio taj dokument, klasificiran kao državna tajna.
U POA-i sumnjaju da je dokument dostavio Joško Podbevšek, ili neki njemu bliski agent, koji također ne voli Franju Tureka, kojeg optužuju da je jedan od uzročnika njihova sramnog protjerivanja iz POA-e. Da bi obranio sebe, Karamarko je spreman Podbevšeka i ostale sumnjivce tijekom istrage podvrgnuti detektoru laži. Globus je u članku prikrio glavne Turekove dokaze koji teško optužuju njihova novinara Gordana Malića, kao britanskog agenta. Na sjednici VNS-a nije bilo puno govora o slučaju Kapetanović i prezentaciji, ali je zato donesena odluka o skupini ‘Joint Task Force’, koja će svaki tjedan davati izvještaj o aktivnostima oko uhićenja Ante Gotovine. U nju će biti uključene i zainteresirane strane zemlje, koje žele provjeriti iskrenost svih napora Sanaderove vlade u hrvatanju odbjegloga generala.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika