17.06.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

ZRAKOPLOVNI PROMET

AIR BOSNA PRESTIGLA CROATIU AIRLINES, JAT I ADRIJU

NACIONALNI AVIOPRIJEVOZNIK BiH POVEZUJE HRVATSKU, BOSNU, JUGOSLAVIJU I SLOVENIJU


Poslije desetogodišnje pauze, najvjerojatnije već krajem ovog mjeseca, između Hrvatske, Bosne, Slovenije i Jugoslavije ponovo će biti uspostavljen redovni zrakoplovni promet. Međutim, navedene zemlje za početak neće povezivati ni Croatia airlines, ni Adrija ni JAT, nego Air Bosna koja će iz Beograda za Dubrovnik letjeti preko Sarajeva, a za Ljubljanu preko Banjaluke.
«Ukoliko civilne zrakoplovne vlasti Jugoslavije i BiH, kako očekujemo, narednih dana okončaju formalnosti i daju dozvole, letovi na liniji Beograd – Sarajevo – Dubrovnik krenut će već 21. srpnja» najavio je Radislav Milanović, izvršni direktor Air Bosne. Za početak su predviđeni letovi dva puta tjedno, a nakon sređivanja međudržavnih odnosa između Jugoslavije i Hrvatske – prvenstveno u pogledu viza – očekuje se više putnika na toj relaciji, pa i više letova. Što se tiče letova na liniji Beograd – Banjaluka – Ljubljana, oni bi trebali otpočeti za desetak dana, no njihova održivost ovisiti će prvenstveno od popunjenosti aviona.
Od zrakoplovnih prijevoznika sa područja bivše Jugoslavije slovenska «Adrija» trenutno najbolje posluje. Za njom slijedi Croatia Airlines koja leti flotom najmodernijih aviona i čiji stručni kadar ima najvišu razinu obrazovanja, a potom slijedi JAT koji se suočava sa problemima kao što su zastarjelost flote i odljev školovanog kadra.

Vezane vijesti

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines i slovenski nacionalni prijevoznik Adria Airways mogli bi uskoro početi razgovore o udruživanju,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika