Objavljeno u Nacionalu br. 492, 2005-04-19

Autor: Melisa Skender

GAZETA

Na sud umjesto na listu

Gospićki poduzetnik Joso Mraović izvući će se po svemu sudeći od optužbi za silovanje američke košarkašice Ilishe Jarrett koja se u međuvremenu vratila u Ameriku raskinuvši ugovor s klubom Gospić – Industrogradnja, u kojem je Mraović jedan od krupnijih sponzora. Takav rasplet, ma koliko nezahvalno bilo prejudicirati sudsku odluku, može se očekivati zbog nedostatka materijalnih dokaza koji bi potvrdili priču 27-godišnje Amerikanke koja je Mraovića zatekla u svojoj hotelskoj sobi kad je izišla iz kupaonice.

Joso Mraović vlasnik je hotela “Ante” u koji su smještene sve inozemne igračice, stoga je Mraović i mogao doći do rezervnog ključa sobe. Prije toga je pravio društvo sportašicama u hotelskom baru i čuo da se djevojka sprema pod tuš. Kad je košarkašica kročila u sobu, dogodio se neslavni pokušaj snubljenja što ga je glasnogovornik PU ličko-senjske Jozo Milas opisao kao način koji kao da je provocirao reakciju medija. U toj obavijesti za medije, međutim, opisane su radnje koje hrvatsko zakonodavstvo izjednačava sa silovanjem, no kako je napad prijavljen tek dan poslije, do materijalnih je dokaza nakon što je proteklo više od 12 sati bilo vrlo teško doći. Amerikanka je u šoku odlučila napustiti Gospić i Hrvatsku, a Josu Mraovića, kojeg mještani nazivaju i gospićkim Tuđmanom, najvjerojatnije očekuje suđenje za bludne radnje.

Gospićanima je Mraović poznat kao nagao i nimalo uglađen čovjek, a nadimak Tuđman dobio je zbog toga što je, kao povratnik iz Australije, slovio za jednog od najbogatijih ljudi u županiji, a time i najmoćnijih. Opisuju ga kao bahatog i silovitog, a čime se u Australiji bavio malo kome je u Gospiću poznato. U Hrvatsku se vratio uoči Domovinskog rata u kojem je i ranjen, a od optužbi se brani pijanstvom.

“Službenu informaciju o navodnom silovanju nitko nije dobio ni od koga, a silovanje niti ne postoji, što je najvažnije. Ovome se mora stati na kraj jer je namjera diskreditirati me i poslovno i politički”, izjavio je Joso Mraović na konferenciji za novinare dodajući kako nije ni u jednoj političkoj stranci. Neslužbene informacije do kojih je Nacional došao u Gospiću tvrdile su čak i to kako je Mraović trebao biti kandidat na njihovoj listi za lokalne izbore, no u HSP-u tvrde da Mraović nije njihov sponzor ni simpatizer. Politička karijera o kojoj Mraović govori trebala je, čini se, početi izdašnom donacijom nekoj od stranaka uoči lokalnih izbora, no sada ga ni jedna od njih ne bi željela predstaviti biračima kao svog kandidata. Poslovna karijera vlasnika hotela koji pijan upada u sobe svojim gošćama kako bi ih malo ljubio također ne obećava svijetlu budućnost gospićkom Tuđmanu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika