Objavljeno u Nacionalu br. 494, 2005-04-03

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

Podbevešk u Janafu zarađuje oko 14 tisuća kuna

Joško Podbevšek, bivši šef POA-e, od 1. travnja 2005. kao savjetnik Uprave u Janafu zarađuje oko 14 tisuća kuna, doznao je Nacional iz krugova bliskih toj kompaniji. To je ukratko epilog tužnih priča o neizvjesnosti Podbevšekove poslovne budućnosti, koje je u nizu tekstova prošlih mjeseci objavljivao tjednik Globus, sugerirajući da je Podbevšek neopravdano zaboravljen od države.
Država je ipak zbrinula špijuna koji je, prema nekim ocjenama, POA-u vodio kao da je privatna služba premijera Sanadera. Iz Janafa su njegovo zaposlenje komentirali ovako: “Podbevšek je zaposlen sukladno zakonskoj proceduri prema kojoj organiziranje javnih natječaja nije obvezatno. S obzirom na poslovne trendove u svijetu, kao i stratešku važnost tvrtke za RH, Uprava je Podbevšeka imenovala na radno mjesto savjetnika koji će u okviru svojih poslova biti zadužen za područje sigurnosti i business inteligence. Radno mjesto savjetnika Uprave postoji od ranije i tijekom posljednjih nekoliko godina stalno je popunjeno. S obzirom da radno mjesto savjetnika, koji će se baviti poslovima vezanim za sigurnost, podrazumijeva i analize, praćenje poslovnih poteza konkurencije, geopolitičke promjene u okruženju, kao i analize stupnja sigurnosti samog Janafova sustava, razumljivo je da o tome ne možemo detaljnije informirati javnost. Uprava je odabrala g. Podbevšeka na temelju dosadašnjeg radnog iskustva smatrajući ga trenutačno najprimjerenijim kandidatom za ovo radno mjesto.”
Tako je Janaf odgovorio na pitanje Nacionala o čemu zapravo Podbevešek savjetuje Upravu, je li Janaf od njegovih savjeta već imao nekakve poslovne koristi i slično. Krugovi bliski Janafu tvrde da je funkcija savjetnika Uprave postojala i prije, ali da bivša predsjednica Uprave nije imala savjetnika tog profila, jer joj jednostavno nije trebao, niti je Janaf zbog toga lošije poslovao. (B.J.)

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika