Objavljeno u Nacionalu br. 338, 2002-05-08

Autor: Nacionalova redakcija

Prihodi 2001.

Mirko Barišić uspješnije vodi 'Siemens' nego Dinamo

Ukupni su prihodi prošle godine dosegnuli 1,228 milijardi kuna, što je 50 posto više u odnosu na 2000. godinu

Mirko BarišićMirko BarišićRecesijska kretanja u svijetu u prošloj se godini nisu odrazila na poslovanje “Siemensa” u Hrvatskoj, čiji je prvi čovjek Mirko Barišić, javnosti poznatiji kao prvi čovjek Dinama. Ta je tvrtka lani zabilježila značajan porast prihoda te povećanje obujma narudžbi. Kako su priopćili iz “Siemensa”, ukupni su prihodi prošle godine dosegnuli 1,228 milijardi kuna, što je 50 posto više u odnosu na 2000. godinu. Vrijednost novih narudžbi, pak, i to uglavnom s područja informatike i komunikacija, tehnike građevinarstva, softver inženjeringa i industrije, udvostručena je te je iznosila 1,54 milijarde kuna.
Za iduće razdoblje u “Siemensu” najavljuju kako će svoje poslovanje usmjeriti prije svega na plasman razvijenih tehnoloških rješenja u području automatskog upravljanja industrijskim procesima, kao i u gradskom i željezničkom prometu, energetici i medicini te plasman novih informatičko-komunikacijskih tehnologija.

Vezane vijesti

Atos kupio Siemens IT Solutions and Services

Atos kupio Siemens IT Solutions and Services

Atos, međunarodna kompanija za pružanje usluga na području informacijskih tehnologija, danas je objavila dovršetak preuzimanja društva Siemens IT… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika