Objavljeno u Nacionalu br. 344, 2002-06-19

Autor: Nacionalova redakcija

KONČAR

Prodaja raste zahvaljujući izvozu u zemlje bivše Jugoslavije

.......

Končar je u prva četiri ovogodišnja mjeseca prodajom ostvario 434,7 milijuna kuna prihoda, što je 15 posto više nego u istom razdoblju lani. Pritom, rast prodaje kudikamo više bilježe Končarovi proizvodi iz područja energetike i transporta, dok kućanski uređaji itekako zaostaju. Prodaja na domaćem tržištu ostvarena je u iznosu od 242,7 milijuna kuna, što je porast od 23 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje i predstavlja 56 posto ukupne prodaje. Najveći kupac na domaćem tržištu je Hrvatska elektroprivreda (HEP) s udjelom od 40 posto.
Na inozemnim tržištima prodaja je povećana sedam posto, na nešto više od 192 milijuna kuna. U prva četiri ovogodišnja mjeseca društva koncerna Končar izvezla su proizvode i usluge u više od 40 zemalja svijeta. Najvažnija inozemna tržišta su Bosna i Hercegovina, u koju je izvezeno proizvoda i usluga za 28,3 milijuna kuna, Jugoslavija (21,1 milijun kuna), Slovenija (16,7 milijuna kuna), Nigerija (16,5 milijuna kuna), Njemačka (13,7 milijuna kuna), Cipar (10,3 milijuna kuna), Ujedinjeni Arapski Emirati (9,4 milijuna kuna), Švedska (8,9 milijuna kuna), Velika Britanija (7,7 milijuna kuna) i Češka (6,9 milijuna kuna). Udio tih deset zemalja u ukupnom izvozu Končara je 73 posto.

Vezane vijesti

Kerum i Končar pregovaraju o "Marjanu"

Kerum i Končar pregovaraju o "Marjanu"

Splitski gradonačelnik i poduzetnik Željko Kerum sastao se danas s poduzetnikom Dankom Končarom kako bi razgovarali u kupoprodaji hotela “Marjan” u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika