Objavljeno u Nacionalu br. 344, 2002-06-19

Autor: Nacionalova redakcija

KARLOVAČKA PIVOVARA

Velik pad prodaje piva

........

Predsjednik Uprave Karlovačke pivovare Alex Tudor objavio je da je u 2001. evidentan pad prodaje te kompanije u vlasništvu Andronika Lukšića. Karlovačka pivovara, najstarija pivovara u Hrvatskoj, prodala je prošle godine 870 tisuća hektolitara piva, što je za 100.000 hektolitara manje nego godinu prije, što Tudor tumači utjecajem konkurencije iz uvoza, jer nakon ulaska Hrvatske u WTO količinske zaštitne carine (prelevmani), koje su bile 40 posto, padaju postupno po osam posto godišnje i uvozna su piva zato sve prihvatljivija domaćem potrošaču. Prodaja svih stranih vrsta piva bila je 45 posto veća 2001. u odnosu na 2000. godinu. U prva tri mjeseca ove godine taj se postotak popeo na 56 posto prema istom razdoblju prošle godine. No, u Hrvatskoj je zabilježen pad prodaje piva svih proizvođača i to za čak četiri posto u prošloj godini.
Karlovačka pivovara investira svake godine u unapređenje i rentabilnost proizvodnje po 7,5 milijuna eura, što je planirano i za ovu godinu, a to također ima dugoročni značaj u podizanju konkurentnosti, kaže Tudor. Naglašava kako je zamjena kompletne ambalaže i boca s etiketama bila velika investicija, upravo u tom iznosu, a realizirana je dijelom prošle, a dijelom ove godine. Sada predstoji, naglašava predsjednik uprave Pivovare, sveobuhvatna informatizacija tehničkih, proizvodnih i administrativnih sektora.

Vezane vijesti

Alexander Gerschbacher novi predsjednik uprave Karlovačke pivovare

Alexander Gerschbacher novi predsjednik uprave Karlovačke pivovare

Karlovačka pivovara danas je predstavila novog predsjednika uprave Alexandera Gerschbachera, koji će preuzeti čelnu poziciju u Pivovari 1. srpnja.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika