Objavljeno u Nacionalu br. 346, 2002-07-03

Autor: Nacionalova redakcija

ANUITET

Za isti kredit u slovenskim bankama anuitet iznad 800 eura, u hrvatskim oko 500

...

Na desetgodišnji kredit od 50.000 eura banke u Sloveniji naplaćuju ratu u iznosu od 825 do 847 eura, u bankama u Hrvatskoj anuitet za takav kredit je između 542 i 586 eura, a u bankama u europodručju, koje posluju i u Sloveniji i u Hrvatskoj, gdje imaju banke-kćeri, rata otplate kredita je od 521 do 551 euro. Ovi izračuni objavljeni su u srpanjskom broju Banke, a dobiveni su na osnovu ankete o kamatnim stopama među sljedećim bankama: BKS, UniCredito, Societe Generale, Bank Austrija, Zagrebačka, Raiffeisenbank, Splitska, Privredna, Banka Kopar, NLB i SKB.
Na prostorima gdje “vladaju” kuna ili tolar najisplativije bi bilo novac posuđivati u europodručju, a štedjeti ga u domaćoj valuti, u bankama u vlastitoj državi. U bankama u Hrvatskoj kamate na kune oročene od jedne do tri godine su iznad šest posto, u Sloveniji tolari oročeni na isto razdoblje donose od 8,6 do 11,2 posto, a euri u jednoj i drugoj državi nose najviše četiri, odnosno 3,3 posto. Euri na području Eurolanda oročavaju se uz 2,45 do 3,7 posto. No, valja znati da je inflacija u Sloveniji, a i u Hrvatskoj, viša nego u Eurolandu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika