Objavljeno u Nacionalu br. 347, 2002-07-10

Autor: Nacionalova redakcija

RUSIJA

Sibur potencijalni kupac DIOKI-ja u bankrotu

...

Sibur je vodeći ruski petrokemijski proizvođač koji se natječe i za kupnju DIOKI-ja čije vlasništvo kontrolira Dom fond. Međutim, Sibur ima određene teškoće u svojoj zemlji.
Grupa kreditora predvođena Gazpromom glasovala je za bankrot Sibura, vodećeg ruskog petrokemijskog proizvođača, nakon što je, vodeći svjetski proizvođač prirodnog plina Gazprom objavio da želi okončati postupak bankrota u toj svojoj jedinici.
Kreditori Sibura također su glasovali da u četvtak zamole sud da stavi Sibura pod kontrolu vanjskog menagementa na rok od godinu dana.
Gazprom je objavio da Sibur ima dug od jedne milijarde američkih dolara, te dugove drugim kreditorima u iznosu od 500 milijuna američkih dolara.
Gazprom je u ožujku započeo postupak bankrota u Siburu da se domogne 29 milijardi rubalja (921 milijun američkih dolara) koje je posudio Siburu u vrijeme kad je Rem Vyakhirev bio Gazpromov generalni direktor. Rema Vyakhireva je, u svibnju, u nastojanju da ponovno zadobije kontrolu nad Gazpromom, otpustio ruski predsjednik Vladimir Putin.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika