Objavljeno u Nacionalu br. 349, 2002-07-24

Autor: Nacionalova redakcija

LJETNI KADROVSKI TRANSFERI

Ivana Šoljan nakon odlaska iz Iskona postala članica uprave HT-a i glavna operativna direktorica za on-line

HT se napokon odlučio – Ivana Šoljan imenovana je članicom Uprave

Ivana ŠoljanIvana ŠoljanLjetni se kadrovski transferi nastavljaju, pri čemu je svakako najspektakularniji dugo najavljivani prijelaz Ivane Šoljan u Hrvatski telekom. Prvo se govorilo da će postati članica Uprave, zatim su se tu pojavile neke prepreke, među kojima su značajni bili pokušaji utjecajnih lobista iz medija da spriječe njezino imenovanje, pronalazeći nepostojeće formalne zapreke. Bila se potom mjesecima spominjala varijanta po kojoj bi Ivana Šoljan zauzela mjesto izvršne direktorice HT Hineta, što je jedna razina ispod članice Uprave, no HT se napokon odlučio – Ivana Šoljan imenovana je članicom Uprave i glavnom operativnom direktoricom za on-line.
Ivana Šoljan dolazi u Hrvatski telekom s mjesta glavne direktorice Iskon Interneta. Time se po svemu otvara razrješenje dileme budućnosti te tvrtke. Naime, drugi najveći hrvatski Internet provider, prema riječima nekih od suvlasnika, već se neko vrijeme nastoji financijski konsolidirati. Iskon je za popularizaciju Interneta učinio u Hrvatskoj ogroman posao, osobito s Ivanom Šoljan na čelu, no nije uspio postići financijsku stabilnost, to jest kontinuirani “cash flow”, pa se već godinama govori o tome da će biti prodan nekom od konkurenata, prije svega upravo Hrvatskom telekomu, iako i ostali čekaju da im cijena bude “povoljna”.
Ivana Šoljan direktorica Iskona postala je kad je ta tvrtka preuzela Klik, prvi popularni internet portal u Hrvatskoj, u čijem je formiranju sudjelovala. Prije toga je u Europa press holdingu bila direktorica i pokretač raznih izdanja, među ostalim odlučujuća osoba za kupnju licence i pokretanje Cosmopolitana i Playboya.
Odlazak u HT svakako je vrhunac karijere Ivane Šoljan, koja je također, kad je riječ o medijima, surađivala i na Radiju 101 te na OTV-u, a završila je Akademiju dramskih umjetnosti te Filozofski fakultet, komparativnu književnost i filozofiju.
Ostala značajna imenovanja su opet vezana uz kadrovski rasplet u Plivi. Naime, nakon što opet nije imenovana članicom Uprave, Branka Skaramuča, dugogodišnja direktorica kadrovskog sektora, otišla je iz Plive u Hrvatski telekom, na mjesto članice Uprave za ljudske resurse. Nakon što je Luka Rajić u Luri načinio strateški zaokret, visoko pozicionirani direktor u toj kompaniji Marko Smetiško, koji je u Luru došao također iz Plive, odlučio je nastaviti karijeru povratkom u farmaceutski biznis u Belupu. Kao što je poznato, Belupo je u vlasništvu Podravke, koju također vode bivši Plivaši Darko Marinac i Nevenka Cerovski. Još je samo pitanje hoće li Branimir Vukina, dosadašnji direktor Lure (i bivši Plivaš), zaista prijeći u Tvornicu duhana Rovinj, kako se nagađa.
Inače, na sjednici Nadzornog odbora HT-a Wolfgang Breuer postao je član Uprave HT-a i preuzeo Cronet, čime se i u Hrvatskoj počinje ostvarivati nova strategija DT-a u kojoj je ključno jačanje mobilnih komunikacija i Interneta, osobito sadržaja na Internetu. Uostalom, na posljednjem info-sajmu u Hannoveru DT je kao najveći doseg promovirao svoje Internet stranice.

Vezane vijesti

Obrtnici i mali poduzetnici prenesite mobilni broj u HT – uštedite i osigurajte...

Obrtnici i mali poduzetnici prenesite mobilni broj u HT – uštedite i osigurajte nove korisnike

U Hrvatskom Telekomu u tijeku je ponuda kojom obrtnici i mali poslovni korisnici prilikom prijenosa svog mobilnog broja uz povoljnije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika