Objavljeno u Nacionalu br. 351, 2002-08-05

Autor: Nacionalova redakcija

INA

Inina tvrtka-kći kupuje MOL-ovu

...

Gotovo istodobno s uvrštavanjem mađarskog MOL-a u uži izbor za strateškog partnera Ine dogovoreno je da će Inina tvrtka kći Crosco, članica Ina grupe nastala izdvajanjem njenih naftnih servisa, za 7 milijuna dolara kupiti inozemni dio MOL-ove tvrtke-kćeri Rotary. Kupoprodajni ugovor potpisan je 30. srpnja u Nagykanizsi. Ugovorom je predviđeno da Crosco preuzima sve zaposlene, ugovore i obveze Rotaryja u inozemstvu, pa tako i njihove poslove u Siriji i Tunisu, kao i sva postrojenje među kojima i dvije vrijedne garniture za bušenje. Prema priopćenju iz Ine, Crosco je povećao svoje servisne kapacitete na kopnu za više od 20 posto. Crosco je danas prisutan u Siriji, Omanu, Libiji, Tunisu, Albaniji i Italiji, a zapošljava 2100 ljudi te je hrvatska tvrtka s najviše svojih zaposlenika u inozemstvu. Također, više od 70 posto prihoda Crosco ostvaruje u inozemstvu. U Ini planiraju još desetak raznih akvizicija u inozemstvu poput naftnih i plinskih polja i drugih kompanija.
Tjedan dana prije kupnje inozemnog dijela Rotaryja Ina je sa 23 banke iz 12 zemalja potpisala ugovor o međunarodnom sindiciranom kreditu u iznosu od 150 milijuna USD.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika