Objavljeno u Nacionalu br. 352, 2002-08-13

Autor: Nacionalova redakcija

HRVATSKE TVRTKE U INOZEMSTVU

PODRAVKA EKSKLUZIVNI NESTLEOV DISTRIBUTER U SRBIJI

...

Predstavništvo koprivničke Podravke u Beogradu postalo je ekskluzivni distributer proizvoda vodeće svjetske prehrambene kompanije Nestle na srbijanskom tržištu. Podravka je s Nestle World Corporation potkraj travnja potpisala petogodišnji ugovor o prodaji, distribuciji i logistici Nestleovih proizvoda u Srbiji, a primjena ugovora najavljena je za početak kolovoza. Podravka će na srpskom tržištu prodavati Nestleovo mlijeko u prahu, dječju hranu, instant kave, kakao u prahu, kulinarske proizvode, čokolade i ostalu konditorsku robu.
Početkom godine Podravka je potpisala analogan ugovor i za Hrvatsku, a nešto će s Nestleom raditi i u Sloveniji. Kod kuće se, međutim, Podravka našla u prilično neugodnoj situaciji. Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja početkom srpnja proglasila je ništavnim kupoprodajni ugovor kojim je lani Podravka tvornicu Kvasac prodala francuskoj tvrtki Lesaffre. Zaštitu tržišnih prava i objektivnog natjecanja od Agencije je zatražio najveći svjetski proizvođač vinskog kvasca, kanadski Lallemand koji se također natjecao za kupnju spomenute tvornice. Agencija je ocijenila da je kupnjom tvornice kvasca (za 5,5 milijuna eura) Lesaffre, koji je već prije kupio Plivinu tvornicu kvasca, stekao monopol na proizvodnju i uvoz kvasca u Hrvatskoj. Podravka je početkom kolovoza Upravnom sudu Hrvatske uložila žalbu na odluku Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i od hrvatske Vlade zatražila izvanredno ukidanje rješenja Agencije te zaštitu svojih interesa.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika