Objavljeno u Nacionalu br. 353, 2002-08-21

Autor: Nacionalova redakcija

TRGOVINSKI LANCI

Pevec ove godine očekuje milijardu kuna prihoda

...

Konsolidacija među trgovinskim lancima mogla bi ići i dalje, nakon što je Ivica Todorić od Mate Škoje kupio osječki Alastor u teškoćama (no Privredna banka, kao kućna Todorićeva banka koja u njega vjeruje, u transakciji je očito dosta pomogla), no zasad bi ipak mogla zaobići tvrtku Pevec, jer ona ima svoju nišu na tržištu i zapravo ne konkurira glavnim velikim igračima. Pevec, naime, prodaje poljoprivrednu opremu, rezervne dijelove za kućanske alate, zatim sve za opremu kućnih terasa, vikendica te naravno najrazličitije kabele, utičnice, uređaje koje čovjek ne zna gdje bi kupio, a ima ih upravo kod Peveca.

Pevec je lani imao ukupni prihod od 700 milijuna kuna, a ove gdine očekuje milijardu, kaže Zdravko Pevec, vlasnik i direktor poduzeća koje je osnovao u obiteljskoj kući prije 12 godina. Danas Pevec ima 11 prodajnih centara širom Hrvatske i zapošljava oko 700 radnika.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika