Objavljeno u Nacionalu br. 353, 2002-08-21

Autor: Nacionalova redakcija

NJEMAČKA

Allianz poslovao s gubitkom od 356 milijuna eura u drugom tromjesečju

...

Njemačka osiguravateljska grupa Allianz izvijestila je da je u drugom ovogodišnjem tromjesečju poslovala s gubitkom od 356 milijuna eura, ponajviše zbog visokih troškova nakon kupovine Dresdner banke prije godinu dana. Izvršni direktor kompanije Helmut Perlet izvijestio je da zbog gubitaka i nesigurnosti koja prevladava na financijskim tržištima, Allianz neće davati procjene svog poslovanja do kraja godine, ali analitičari procjenju da će dobit iznositi između 1,4 i 1,7 milijardi eura, značajno niže od 3 milijarde, na koliko su početkom godine računali u Allianzu.

Allianz je krivnju za gubitak u potpunosti prebacio na Dresdner banku odnosno njen dio koji se bavi investicijskim bankarstvom – Dresdner Kleinwort Wasserstein, koja je prema procjenama analitičara u prvih šest mjeseci izgubila oko milijardu eura, a samo u drugom tromjesečju 800 milijuna. Grupa je najavila ozbiljne mjere restrukturiranja u Dresdner banci što će uključivati i otpuštanje oko 3000 zaposlenih. Ipak, vodeći ljudi Allianza trude se naglasiti kako je potez kupovine Dresdner banke ipak dobar, jer je kroz mrežu njenih poslovnica prodaja osiguravateljskih proizvoda učetverostručena u posljednjih godinu dana.

Vezane vijesti

Allianz od sada nudi osiguranje od otkaza uz policu automobilske odgovornosti

Allianz od sada nudi osiguranje od otkaza uz policu automobilske odgovornosti

Allianz Zagreb predstavio je novu policu osiguranja u segmentu osiguranja financijskih gubitaka. Radi se o osiguranju od otkaza radnog odnosa koje se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika