Objavljeno u Nacionalu br. 353, 2002-08-21

Autor: Nacionalova redakcija

PRIVATIZACIJA INE

Potencijalni strateški partneri počeli detaljno ispitivanje Ininog poslovanja

...

Ulaskom kompanije ROSNEFT u sobu s podacima, u Ini je u ponedjeljak započeo proces dubinskog snimanja (due diligence), objavio je Ured za koordinaciju privatizacije Ine. Svaki od potencijalnih strateških partnera koji su prema odabiru hrvatske Vlade ušli u daljnji proces privatizacije hrvatske naftne kompanije imat će na raspolaganju tjedan dana za detaljno ispitivanje Ininog poslovanja. Tijekom due diligence procesa dobit će na uvid relevantne podatke o poslovanju Ine koji se nalaze pripremljeni u sobi s podacima, posjetit će Inina postrojenja i prodajne lokacije te razgovorati s Ininim stručnjacima. Nakon ROSNEFT-a due diligence će izvršiti i MOL, OMV, Lukoil i Edison Gas, koji još nije službeno odustao kao što je najavio bivši ministar gospodarstva Hrvoje Vojković, a pitanje je da li će to uopće biti i objavljeno jer se time spušta cijena Ine.

Očekuje se da bi taj proces mogao potrajati do jeseni. Nakon toga će potencijalni strateški partneri podnijeti obvezujuće ponude, koje će uključiti i iznos koji su spremni ponuditi za kupnju 25 posto plus jednu dioniocu Ine, a onda počinju pregovori.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika