Objavljeno u Nacionalu br. 358, 2002-09-25

Autor: Nacionalova redakcija

Neuspjeli agrokorov prodor na Dubrovačko područje

Todorić nije uspio kupiti Mediator, ali se natječe za srpski Frikom

Ivica TodorićIvica TodorićU ovom trenutku nije postignut dogovor, odgovorila je Violeta Colić, zadužena za odnose s javnošću u Koncernu Agrokor Ivice Todorića, na pitanje www.bankamagazine.hr je li istina da su propali pregovori u kojima je Agrokor, odnosno Konzum, članica koncerna, namjeravao kupiti Mediator, dubrovački maloprodajni lanac. Kao što je poznato, prije otprilike deset dana potvrđena su bila nagađanja da Todorić pregovara s Mirkom Obrvanom, vlasnikom Mediatora.

Kupnjom Mediatora, koji je nedavno otvorio i prvi hipermarket na dubrovačkom području, Todorić je namjeravao steći značajnu prednost pred konkurentskim trgovačkim lancima koji tek namjeravaju doći u Dubrovnik. Naime, Getro je tek kupio zemljište u Župi dubrovačkoj, no zbog pravnih začkoljica još neće početi s gradnjom trgovačkog centra, a splitski Kerum tek je prošlog mjeseca postao vlasnikom devastiranog opskrbnog centra u Lapadu.

No, što nije uspio u Dubrovniku, Todorić će pokušati u Srbiji. Na natječaj, koji je objavljen prošlog tjedna u londonskom Financial Timesu, za 55-postotni udio u Frikomu, vodećem jugoslavenskom proizvođaču smrznutih proizvoda, javit će se i hrvatski Ledo koji već sada zauzima liderske pozicije u prodaji sladoleda i smrznute hrane na tržištima Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kažu u najvećem hrvatskom proizvođaču sladoleda. Ledo je sa svojim proizvodima prisutan i na jugoslavenskom tržištu na kojem želi jačati svoju poziciju, dodaje se u priopćenju.

Beogradski Frikom je u 2000. godini imao ukupni prihod od 16,5 milijuna eura, imao je gubitak od 1,7 milijuna eura, dok mu je ukupna imovina iste godine iznosila 34,4 milijuna eura, a temeljni kapital 18,8 milijuna eura. Kompanija približno 95 posto svojeg proizvodnog programa plasira na jugoslavensko tržište, a 2000. godine je proizvela 8 milijuna litara sladoleda. Savjetnik srpskom Ministarstvu privatizacije u ovom poslu je Raiffeisen Investment, a krajnji rok za ponudu je 8. studenog.

Vezane vijesti

'Humanist' Todorić: Započeo Green City Project, najveći eko projekt u regiji

'Humanist' Todorić: Započeo Green City Project, najveći eko projekt u regiji

Danas je započeo Green City Project, najveći urbani eko projekt u regiji koji će se odvijati sve do 5. lipnja. Projekt su predstavili Marko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika