Objavljeno u Nacionalu br. 361, 2002-10-16

Autor: Nacionalova redakcija

INVESTICIJSKI FONDOVI

Osnivaju se tri nova fonda – TT global, TT balanced i ICF Money Market

Komisija za vrijednosne papire RH odobrila je poslovanje otvorenih investicijskih fondova TT global bond i TT balanced, kojima upravlja društvo za upravljanje investicijskim fondovima TT Invest iz Splita. TT global bond je fond koji će ulagati u vrhunske svjetske državne i korporativne obveznice, dok će TT balanced ulagati do 40 posto u obveznice, do 40 posto u dionice i do 20 posto u investicijske fondove, priopćeno je iz TT investa.
EUROInvest pak lansirao je još jedan fond. Riječ je o nedavno najavljenom ICF Money Market fondu koji će svoja sredstva ulagati u klasične instrumente tržišta novca poput bankovnih depozita te trezorske i blagajničke zapise. Kako je već prije spomenuto, struktura ulaganja prema ročnosti sredstava fonda bit će sljedeća: 75 posto sredstava ulagat će se u kratkoročne instrumente, a ostatak od 25 posto u dugoročne instrumente tržišta novca.
ICF Money Market fond namijenjen je u prvom redu korporativnim i institucionalnim ulagačima, a najvažnije je to što nema ulaznih i izlaznih naknada. Početna vrijednost uloga u fond iznosi 50.000 kuna. Depozitna banka fonda je Raiffeisenbank.
Ovo je već treći fond koji je osnovao i kojim upravlja EUROInvest od početka ove godine. U prvoj polovici veljače počeo je s radom ICF Fixed Income otvoreni investicijski fond obvezničkog tipa, a početkom svibnja pokrenut je i ICF Equity otvoreni investicijski fond koji, kako i samo ime kaže, najveći dio svojih sredstava ulaže u dionice domaćih i inozemnih izdavatelja.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika