Objavljeno u Nacionalu br. 362, 2002-10-23

Autor: Nacionalova redakcija

MAĐARSKA

Podravka ekskluzivni distributer proizvoda marke Heinz

...

U ponedjeljak je u Budimpešti potpisan ugovor između Podravke i Heinza kojim Podravka postaje ekskluzivni distributer proizvoda spomenute tvrtke na mađarskom tržištu. Ugovor su potpisali Pavel Herman, izvršni direktor Heinza za tržišta srednje Europe, i Dražen Pros, izvršni direktor Podravke International u Mađarskoj. Podravka će distribuirati Heinzove ketchupe, umake i dio asortimana pod ABC markom. Podravka je na mađarskom tržištu prisutna svojim proizvodima godinama, a poduzeće Podravka International Budimpešta osnovano je krajem 1993. godine.

Tijekom prvih šest mjeseci 2002. Podravka je na tržištu Mađarske ostvarila prihod od 31,3 milijuna kuna što je 8 posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Heinz je najveći svjetski proizvođač ketchupa te privatnih marki u SAD-u. Tijekom 2002. godine (fiskalna godina počinje u lipnju i traje do lipnja sljedeće godine) Heinz je ostvario prodaju u visini od gotovo 9,5 milijardi dolara.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika