Objavljeno u Nacionalu br. 362, 2002-10-23

Autor: Nacionalova redakcija

SVJETSKA BANKA

Hrvatskoj donirano 425 tisuća dolara

...

Ministar financija Mato Crkvenac i direktor Odjela Svjetske banke za južnu i srednju Europu Andrew Vorkink potpisali su u ponedjeljak Sporazum o donaciji za Projekt socijalnog i gospodarskog razvitka u iznosu od 425.360 dolara koji je, posredstvom Svjetske banke, Hrvatskoj donirala japanska vlada. Sredstvima donacije će se financirati pripremne aktivnosti za budući Projekt socijalnog i gospodarskog oporavka u Hrvatskoj, a za koji se očekuje da će se financirati zajmom Svjetske banke u iznosu 40 milijuna dolara.

“Ova darovnica podržava regionalni razvoj i izgradnju kapaciteta lokalnih zajednica i lokalne uprave u rješavanju njihovih socijalnih i ekonomskih potreba u ratom pogođenim područjima i najsiromašnijim područjima u Hrvatskoj”, rekao je ovom prilikom Vorkink. Potpisivanju je bio prisutan i ministar javnih radova, obnove i graditeljstva Radimir Čačić čije će ministarstvo biti glavni korisnik ovih sredstava, a koji je izjavio da je međunarodna zajednica prepoznala potrebu okretanja, od faze obnove, k fazi gospodarskog razvitka. Ministar Crkvenac rekao je da se broj donacija Svjetske banke približio brojci 30, a da je njihov značaj time veći što se njima financiraju programi koje nije moguće riješiti klasičnim zajmovima.

Vezane vijesti

Hrvatska mora ulagati u istraživanje da bi opstala

Hrvatska mora ulagati u istraživanje da bi opstala

Institut za Inovacije pripremio je još jedan zanimljiv i britak Thinkers Impact Series govor koji je održao Voditelj ureda Svjetske banke u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika