Objavljeno u Nacionalu br. 366, 2002-11-20

Autor: Nacionalova redakcija

KARIJERE

Ivan Mijatović u upravi Plive

Ivan Mijatović, svojevremeno pomoćnik ministra financija za vrijeme ministra Bože Prke, koji je vrlo dugo i blisko surađivao s ministrom Borislavom Škegrom dolazi u Upravu Plive, na mjesto člana zaduženog za financije, te će također preuzeti i funkciju financijskog direktora. U javnosti je ostao zapamćen po nizu vrlo značajnih dužnosti, od kojih je najznačajnija predsjedanje Nadzornim odborom Hrvatskog telekoma u vrijeme prve faze privatizacije, kad je također vodio i povjerenstvo za privatizaciju te tvrtke, a nakon čega je napravio sporan prelazak, otišavši baš u Deutsche telekom, i to upravo nakon prodaje HT-a toj njemačkoj tvrtki.

Ivan Mijatović član je i Plivinog Nadzornog odbora od 1999. godine. Prije ovog imenovanja Mijatović je obavljao funkciju direktora u odjelu korporativne strategije kompanije Deutsche Telekom AG u Bonnu. U Ministarstvu financija Hrvatske od siječnja 1996. bio je načelnik za upravljanje javnim dugom i gotovinom, odgovoran za strategiju državnog financijskog upravljanja i upravljanja dugom, te zadužen za međunarodne financijske odnose s glavnim međunarodnim investitorima i financijskim institucijama u ime Republike Hrvatske. Nadalje, bio je zadužen za više velikih privatizacijskih projekata u Hrvatskoj, među kojima i za drugu javnu ponudu Plivinih dionica. Ivan Mijatović, karijere zavidne za jednog tridesetogodišnjaka, nakon što se vlast promijenila Mijatović više je puta u medijima bio prozivan za razne konflikte interesa svih silnih funkcija koje je obavljao.

Vezane vijesti

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Na prigodnoj svečanosti Plivi je uručen Certifikat Poslodavac Partner koji se dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Certifikat je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika