Objavljeno u Nacionalu br. 367, 2002-11-27

Autor: Nacionalova redakcija

VIPnet

U tri mjeseca ukupni prihod 100 mil. eura

Dok je u prvom polugodištu ukupni prihod VIPneta bio 131,5 milijuna eura, samo u trećem tromjesečju prikupljanje prihoda se ubrzalo na 99,6 milijuna eura. Samo u trećem tromjesečju prihod je porastao 37 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok je u prvih šest mjeseci porast prihoda bio 34 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Zbrajajući, dakle, ukupni je prihod VIPneta u prvih devet mjeseci iznosio oko 230 milijuna eura, što je više od 1,7 milijardi kuna.

Ukupni je prihod cijelog HT-a u prvih devet mjeseci (fiksna i mobilna mreža te Internet) iznosio blizu šest milijardi kuna. i rastao je po stopi od šest posto, a profit mu je dostigao 1,3 milijarde kuna (lani 700 milijuna). Državni zavod za statistiku objavio je međutim da je broj minuta telefoniranja u mobilnoj mreži u prvom polugodištu porastao 50 posto, a u fiksnoj samo 4,2 posto. Utoliko ne čude rezultati VIPneta. Samo u trećem tromjesečju 2002. godine, konsolidirani prihod Grupe Mobilkom Austria, koju čine Mobilkom Austria, VIPnet (Hrvatska), Si.mobil (Slovenija) i Mobilkom (Liechtenstein), porastao je 13 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine na 509,8 milijuna eura, priopćeno je iz VIPneta.

VIPnet je prešao prag od milijun korisnika uz povećanje dobiti prije kamata, poreza, smanjenja vrijednosti i amortizacije od 67,8 posto. Dobit prije oporezivanja u prvom polugodištu iznosila je 25,5 milijuna eura. Svaki VIPnetov korisnik šalje u prosjeku više od 70 SMS poruka mjesečno, a 230 milijuna tekstualnih poruka (SMS) u Hrvatskoj poslano je preko VIP mreže.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika