Objavljeno u Nacionalu br. 367, 2002-11-27

Autor: Nacionalova redakcija

TELEKOMUNIKACIJE

HT će u 2002. dostići milijardu eura prihoda

Samo je pitanje hoće li ovogodišnjim prihodima Hrvatski telekom probiti granicu od 8 milijardi kuna, no po svemu sudeći milijarda dolara, odnosno milijarda eura je osigurana. Lani je ukupni prihod bio 7,178 milijardi kuna. Međutim, prema preliminarnim devetomjesečnim rezultatima ukupni je prihod HT-a 5,939 milijardi kuna, što je šest posto više od lanjskih 5,601 milijarda kuna u istom razdoblju. Neto dobit u prvih devet mjeseci 2002. godine iznosi sjajnih 1,358 milijardi kuna i po tome će HT zacijelo završiti godinu kao hrvatska kompanija s najvećom dobiti. Lani u istom razdoblju dobit je bila 701 milijun kuna, ali je godina – zahvaljujući računovodstvu – završena sa 309 milijuna kuna dobiti.

U prvih devet mjeseci ove godine u fiksnoj telefoniji utrošeno je 6,6 milijardi minuta ili 4,2 posto više od istog razdoblja lani. Kod fiksne (nepokretne) telefonske mreže, a o čemu Državni zavod za statistiku podatke prikuplja od Hrvatskog telekoma (HT), vidljivo je da su u prvih devet mjeseci ove godine hrvatski korisnici glavninu utrošenih minuta u toj mreži odnosno 6,4 milijarde ostvarili u unutarnjem prometu. To je četiri posto više nego u istim lanjskim mjesecima. Telefoniranjem pak iz hrvatske fiksne mreže u inozemstvo utrošeno je 181 milijun minuta ili devet posto više. Istodobno je kod prijenosa podataka (CROAPAK), izraženog u broju segmenata, zabilježeno 6,8 milijardi minuta, što je za 0,1 posto manje nego u prošlogodišnjih prvih devet mjeseci.

Vezane vijesti

Obrtnici i mali poduzetnici prenesite mobilni broj u HT – uštedite i osigurajte...

Obrtnici i mali poduzetnici prenesite mobilni broj u HT – uštedite i osigurajte nove korisnike

U Hrvatskom Telekomu u tijeku je ponuda kojom obrtnici i mali poslovni korisnici prilikom prijenosa svog mobilnog broja uz povoljnije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika