Objavljeno u Nacionalu br. 368, 2002-12-04

Autor: Nacionalova redakcija

ZAGREBAČKA BURZA

U studenom ostvaren rekordni promet

...

Na Zagrebačkoj je burzi u studenom ostvaren rekordni ovogodišnji mjesečni promet koji je iznosio 651 milijun kuna. U usporedbi s listopadom (koji je bio treći po prometu ove godine – bolji od njega bio je još jedino rujan sa 600 milijuna kuna) porast je 13,1 posto, a sveukupno je ove godine ostvareno 4,72 milijarde kuna prometa na ZSE. Ovo 2002. godinu stavlja na prvo mjesto u posljednjih 10 godina trgovanja vrijednosnicama na Zagrebačkoj burzi. U studenom trgovinom dionicama ostvareno je 82 milijuna kuna (porast od 29,3 posto u odnosu na listopad), a samo Plivinom dionicom u posljednja dva dana ostvareno je gotovo 20 milijuna kuna. Obveznice protrgovane na Burzi donijele su 557,8 milijuna kuna što predstavlja porast od 12,1 posto u odnosu na listopad.

Zanimljivo je da je, nakon tri mjeseca pada vrijednosti, prošli mjesec i Crobex indeks zabilježio rast i to od 6,4 posto, da bi kraj mjeseca dočekao na razini od 1166,7 bodova. Obveznički CROBIS indeks također je u prošlom mjesecu zabilježio rast svoje vrijednosti i to za 0,6 posto, pa je u petak na kraju trgovanja njegova vrijednost dostigla 100,5423. Tržišna kapitalizacija u studenom iznosila je 39,4 milijardi kuna, 5,3 posto više nego mjesec dana ranije, a prosječni dnevni promet iznosio je 32,5 milijuna kuna, 6,4 milijuna kuna više nego u listopadu.

Vezane vijesti

Britanci 'blokirali' Inu

Britanci 'blokirali' Inu

Britanski regulator zadužen za nadzor financijskih usluga onemogućio je kupnju dionica Ine na Londonskoj burzi, izvještava Novi list. Na stranicama… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika