Objavljeno u Nacionalu br. 370, 2002-12-18

Autor: Nacionalova redakcija

PBZ

Franjo Filipović odlazi u mirovinu

Nakon što je Privredna banka Zagreb praktički potpuno prešla pod upravljanje Intese BCI, u Upravi su se dogodile značajne promjene, a jedna je od najznačajnijih, da poznati dugogodišnji bankar, jedan od najmoćnijih i u socijalizmu i poslije, Franjo Filipović, odlazi u mirovinu.

Na sjednici Nadzornog odbora Privredne banke Zagreb d.d. predloženo je Hrvatskoj narodnoj banci imenovanje članova Uprave banke kojima će biti povjeren novi trogodišnji mandat. Za predsjednika novog saziva Uprave predložen je Božo Prka. Na mjesto zamjenika predsjednika Uprave i člana Uprave zaduženog za upravljanje rizicima i kontrolu predložen je Giancarlo Miranda. Ivan Gerovac predložen je za člana Uprave zaduženog za grupu poslova s poduzećima. Na mjesto člana Uprave zaduženog za grupu poslova financija predložen je Draženko Pavlinić, koji obavlja dužnost izvršnog direktora poslova Riznice. Tomislav Lazarić koji obavlja dužnost višeg izvršnog direktora grupe poslova sa stanovništvom predložen je za člana Uprave zaduženog za grupu poslova sa stanovništvom. Davor Holjevac predložen je za člana Uprave zaduženog za operativne poslove, organizaciju poslovanja te informatičku tehnologiju. Za poslovna područja računovodstva, financijske kontrole i općih poslova i nadalje je zadužen Antonello Dessanti, viši izvršni direktor. Dosadašnji članovi Uprave Nediljko Matić i Ivan Krolo, izgubili su svoja mjesta, ali kao direktori i dalje će raditi iste poslove. Isti je slučaj i sa Zvonkom Agičićem.

Vezane vijesti

Bankari nemaju problema

Bankari nemaju problema

Čelnicima i menadžerima Zabe, PBZ-a, RBA i Erste banke u protekle je dvije krizne godine isplaćeno plaća i bonusa u visini od 53 tisuće prosječnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika