17.06.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

TRIBINA HRVATSKOG NOVINARSKOG DRUŠTVA

RAZVLAŠTENI TELEVIZIJSKI UREDNICI PONOVO NAPALI GLAVNU UREDNICU JASNU ULAGU VALIĆ

HRVATSKO NOVINARSKO DRUŠTVO USTVRDILO DA JE SVAKI PROFESIONALIZAM NA HTV-u POTPUNO DEVASTIRAN

RAZVLAŠTENI TELEVIZIJSKI UREDNICI PONOVO NAPALI GLAVNU UREDNICU JASNU ULAGU VALIĆ

Umjesto rasprave o stanju novinarske struke na Hrvatskoj televiziji, što je trebala biti tema okruglog stola koji je održan u ponedjeljak poslije podne, rasprava organizirana u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva pretvorila se u optužbe ili opravdavanja rada glavne urednice HTV-a Jasne Ulage Valić.Nju su ondje ponovo napali razvlašteni urednici s Prisavlja, koji su dolaskom Jasne Ulage Valić na njenu sadašnju funkciju izgubili svoje dugogodišnje prisavske sinekure.
Na okruglom stolu, koji je organizirao Forum 21 i HND, Drago Pilsel, predsjednik Foruma 21, istaknuo je da se HTV suočava sa značajnim kadrovskim i strukovnim problemima, koje je potrebno raspraviti. No, Branko Vukšić, kolumnist i urednik u Vjesniku, napao je Jasnu Ulagu Valić, rekavši kako joj najviše zamjera manjak iskustva i kriterije odabira ostalih urednika. Na njega se nadovezala Silvija Luks, novinarka i bivša kandidatkinja za mjesto glavne urednice HTV-a, koja je Jasnu Ulagu Valić grubo izvrijeđala, nazvavši je jadnicom koja je samo zalutala u generalnu zbrku koja se zove HTV. Vanja Sutlić, također novinar HTV-a, glavnoj je urednici zamjerio interveniranje u uredničku samostalnost. Glavni problem HTV-a Sutlić vidi u sveopćem miješanju u nadležnosti, a takvo stanje omogućavaju rupe u Zakonu o HRT-u.
Na skupu je spomenut i problem pronevjere novca na Prisavlju, a nestanak desetaka milijuna kuna neki su povezivali s Velimirom Đuretićem i Ksenijom Urličić.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika