Objavljeno u Nacionalu br. 380, 2002-02-25

Autor: Nacionalova redakcija

SLOBODA OSIJEK

Katarina Bajkovec postala član Uprave za integraciju tvrtke u Luru

...

Katarina Bajkovec imenovana je članom Uprave Slobode d.d. iz Osijeka, priopćeno je iz Lure, većinskog vlasnika osječke SlobodeKatarina Bajkovec imenovana je članom Uprave Slobode d.d. iz Osijeka, priopćeno je iz Lure, većinskog vlasnika osječke SlobodeKatarina Bajkovec imenovana je članom Uprave Slobode d.d. iz Osijeka, priopćeno je iz Lure, većinskog vlasnika osječke Slobode. Katarina Bajkovec u Lurinim poduzećima radi od 1994. godine, a na novu dužnost u Osijek imenovana je s mjesta savjetnika Uprave. Katarina Bajkovec je sudjelovala u radu Nadzornih odbora društava iz sastava bivše Lura grupe, a od 1997. godine sudjeluje u vođenju projekta izrade i implementacije dugoročne strategije Lura grupe i projektu spajanja društava iz sastava Grupe u današnju Luru d.d. Kao član Uprave Slobode bit će zadužena za projekt integracije Slobode u poslovni sustav Lura.
Lura je postala većinski vlasnik Slobode krajem prošle godine nakon preuzimanja dionica u posjedu Mepasa iz Širokog Brijega. U tijeku je javna ponuda za preuzimanje i svih preostalih dionica Slobode te će konačni vlasnički udio Lure zavisiti od interesa dioničara za prodaju. Povezivanje sa Slobodom u skladu je sa zacrtanom strategijom razvoja Lure za sljedeće petogodišnje razdoblje i definiranim ciljem prerastanja u prehrambenu regionalnu kompaniju, dodaje se u priopćenju.
Inače, grupa Lura je u 2001. godini ostvarila je konsolidirane poslovne prihode od 1,69 milijardi kuna, a trenutno je u njenom poslovnom sustavu, uključujući i Slobodu, zaposleno oko 3000 radnika.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika