Objavljeno u Nacionalu br. 381, 2003-03-05

Autor: Nacionalova redakcija

Atlantic grupa

Modernizacija Neve kreditom njemačke razvojne banke

Atlantic grupa potpisala je s njemačkom investicijskom bankom DEG ugovor o zajmu za kupnju zagrebačke tvornice Neva, koja se donedavno nalazila u sastavu Grupe PlivaAtlantic grupa potpisala je s njemačkom investicijskom bankom DEG ugovor o zajmu za kupnju zagrebačke tvornice Neva, koja se donedavno nalazila u sastavu Grupe PlivaAtlantic grupa potpisala je s njemačkom investicijskom bankom DEG ugovor o zajmu za kupnju zagrebačke tvornice Neva, koja se donedavno nalazila u sastavu Grupe Pliva. Ovim ugovorom DEG će Atlantic Grupi omogućiti korištenje 1,45 milijuna eura s rokom otplate od osam godina i počekom od četiri godine kroz tzv. equity financing, gdje povrat sredstava nije garantiran redovnim ili uobičajenim bankarskim kolateralima, nego se kredit vraća ovisno o rezultatima poslovanja. Novac je namijenjen kupovini najsuvremenije proizvodne opreme za proizvodnju pasta za zube Plidentu i kozmetiku Rosal, najprepoznatljivijih Nevinih brandova.

Ovo nije prvi kredit koji je DEG odobrio Atlanticu. Prije dvije godine, prigodom kupnje Cedevite od Plive, DEG je Atlantic Grupi osigurao poduzetnički kapital i time ostvario udio od 37 posto u temeljnom kapitalu Cedevite, te tzv. podređeni zajam od 1,9 milijuna eura i dodatni razvojni kredit za uvođenje novih tehnologija ili nove akvizicije. DEG je u Hrvatskoj prisutan od 1995. godine, do sada je financirao sedam projekata, a trenutno, uz EBRD, sudjeluje i u programu privatizacije hrvatskih turističkih poduzeća.

Vezane vijesti

Atlantic Grupa i Agrokor prodali svoje udjele u RTL Hrvatska

Atlantic Grupa i Agrokor prodali svoje udjele u RTL Hrvatska

Agrokor i Atlantic Grupa objavili su kako su prodali svoje 13 postotne udjele u RTL Hrvatska većinskom vlasniku RTL Grupi. U obavjesti objavljenoj na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika