Objavljeno u Nacionalu br. 383, 2003-03-19

Autor: Nacionalova redakcija

Velika Britanija

Sir Peter Davis postaje predsjednik Sainsburyja

...

Drugi po veličini britanski lanac supermarketa Sainsbury najavio je kako će aktualni izvršni direktor kompanije Sir Peter Davis od ožujka 2004. preuzeti dužnost predsjednika tvrtkeDrugi po veličini britanski lanac supermarketa Sainsbury najavio je kako će aktualni izvršni direktor kompanije Sir Peter Davis od ožujka 2004. preuzeti dužnost predsjednika tvrtkeDrugi po veličini britanski lanac supermarketa Sainsbury najavio je kako će aktualni izvršni direktor kompanije Sir Peter Davis od ožujka 2004. preuzeti dužnost predsjednika tvrtke. Ovo bi moglo izazvati negodovanje mnogih koji su upravi preporučili da se za predsjednika postavi netko nezavisan. Sainsbury pak odluku opravdava time što se nalazi usred programa oporavka i drže vrlo značajnim uključiti u taj program Davisa.

Ta je odluka u skladu sa sporazumom sadašnjeg predsjednika Sir Georgea Bulla da produži svoj ugovor s kompanijom do kraja ožujka sljedeće godine. Davis se pridružio Sainsbury grupi prije tri godine potpisavši ugovor na četiri godine kako bi revitalizirao kompaniju koja se suočavala s rastućom konkurencijom. Od tada su milijuni funti investirani u grupaciju, obuhvativši skupe programe preuređenja trgovina, temeljito ispitavanje IT sistema i pregledavanje dobavljačkog lanca.

Neki su međutim doveli u pitanje visinu investicija koja je imala prilično slab razultat u dovođenju novih kupaca i podizanju tržišnog udjela. No, neupitno je da je Davis uspio zaustaviti pad prodaje.

Prema ugovoru Sir Peter će biti nagrađen s dva seta dionica i to 31. srpnja 2005. sa jednim milijunom dionica za 2003./2004. i sa 500.000 dionica za 2004./2005., a dobit će ih ako uspije ostvariti određene poslovne i novčane ciljeve.

Sainsbury je najavio da započinje potragu za novim izvršnim direktorom s ciljem da to radno mjesto popuni do ožujka 2004., do kada će nastojati postaviti odgovarajućeg kandidata i na novootvoreno radno mjesto potpredsjednika kompanije.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika