Objavljeno u Nacionalu br. 387, 2003-04-15

Autor: Nacionalova redakcija

ITALIJA

Gabriele Galateri novi izvršni direktor Mediobance

Izvršni direktor Mediobance Vicenzo Maranghi podnio je ostavku a zamjenit će ga Gabriele GalateriIzvršni direktor Mediobance Vicenzo Maranghi podnio je ostavku a zamjenit će ga Gabriele GalateriIzvršni direktor Mediobance Vicenzo Maranghi, nakon pritiska dioničara, podnio je prošlog tjedna ostavku i tako okončao svoju 15-godišnju karijeru prvog čovjeka najutjecajnije talijanske investicijske banke.
Zamjenit će ga Gabriele Galateri, dosadašnji izvršni direktor Fiatove roditeljske kompanije Ifi. Galateri će istovremeno postati i novi predsjednik kompanije, gdje će zamijeniti 80-godišnjeg Francesca Cinganoa, koji u vođenju banke nije više imao gotovo nikakvu ulogu.
Dosadašnji pak zamjenik direktora investicijskog bankarstva Alberto Nagel imenovan je zamjenikom generalnog direktora, kao i Renato Pagliaro, dosadašnji zamjenik direktora sektora riznice i investicijskih operacija.

Dioničari već tri godine pokušavaju pokušavaju promijeniti menadžment Mediobance, ali su međusobna rivalstva dosada osujećivala te napore. Direktori kompanije žalili su se pak da je Maranghi vodio financijske operacije koje služe interesima same banke u jačanju utjecaja, umjesto da je više vodio računa o potrebama klijenata.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika