Objavljeno u Nacionalu br. 387, 2003-04-15

Autor: Nacionalova redakcija

INDUSTRIJA LIJEKOVA

Upravi Plive u 2002. isplaćen milijun eura za plaće, šef Nadzornog odbora mjesečno prima 4 tisuće eura

Predsjednik Uprave Plive Željko ČovićPredsjednik Uprave Plive Željko ČovićNacional posjeduje konsolidirano financijsko izvješće Plive, uspješnog regionalnog proizvođača lijekova, iz kojeg se vidi da je članovima Uprave tijekom 2002. isplaćeno 7.787.000 kuna na ime plaća. Taj iznos podijelili su predsjednik Uprave Željko Čović, te njegovi kolege Dubravko Mak, Radan Spaventi, Želimir Vukšić i Ivan Mijatović. Članovi Nadzornog odbora u istom su periodu zaradili 1.979.000 kuna. Nadzorni odbor Plive ima 9 članova, a čine ga Zdenko Adrović, Franjo Luković, Massimo Armanini, Ettore dell’Isola, Ronald Freeman, Branko Jeren, Michael Unsworth, Ivan Vidaković, te Slobodan Vukičević. Predsjednik Nadzornog odbora za svoj rad prima mjesečno 4 tisuće eura, njegov zamjenik 3800 eura, članovi odbora Nadzornog odbora 3700 eura, a članovi Nadzornog odbora 3500 eura. Riječ je o bruto iznosima.

Pliva je i prošlu godinu poslovala uspješno, a značajno je i investirala u SAD-u. Stručnjaci, međutim, upozoravaju kako bi se Pliva u budućnosti mogla suočiti i s neizvjesnim poslovnim razdobljem, ako nakon skorog isteka prava na ekskluzivnu prodaju Sumameda ne pronađu sličan lijek koji bi im jamčio podjednako visoke prihode.

Vezane vijesti

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Na prigodnoj svečanosti Plivi je uručen Certifikat Poslodavac Partner koji se dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Certifikat je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika