Objavljeno u Nacionalu br. 388, 2003-04-22

Autor: Nacionalova redakcija

Švedska

Zbog serije skandala smijenjen direktor Skandije

...

 Skandia, švedska osiguravateljska grupacija, smjenila je Lars-Erica Peterssona s mjesta izvršnog direktora zbog pogrešno vođene strategije u SAD-u Skandia, švedska osiguravateljska grupacija, smjenila je Lars-Erica Peterssona s mjesta izvršnog direktora zbog pogrešno vođene strategije u SAD-uSkandia, švedska osiguravateljska grupacija, smjenila je Lars-Erica Peterssona s mjesta izvršnog direktora zbog pogrešno vođene strategije u SAD-u, katastrofalno niske vrijednosti dionica i serije skandala.

Skandia je također izvijestila kako je angažirala istražitelja radi ispitivanja transakcija koje su vođene između roditeljske kompanije i Skandia Liv, podružnice životnog osiguranja. Koraci za smjenjivanje izvršnog direktora uslijedili su nakon što je on u želji da sačuva radno mjesto, a iskritiziran od dioničara na godišnjoj skupštini, ponudio da mu se plaća za ostatak godine smanji na jednu švedsku krunu. Odmah nakon skupštine Upravni odbor je smijenio Peterssona, koji je vodio Skandiju u slavnim danima kasnih 90-ih i ranih 2000-ih zahvaljujući boomu na tržištu dionica. Njegov osobni ugled i ugled kompanije narušeni su međutim problemima koje je izazvao pad na tržištu, lošom prodajom najveće podružnice American Skandia, te nizom internih skandala.

Njegovo će mjesto, dok se ne nađe prava osoba, preuzeti 62-godišnji Leif Victorin, koji je obavljao niz dužnosti na višim pozicijama unutar Skandia-e, otkad je nakon 33 godine rada 1997. umirovljen.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika