Objavljeno u Nacionalu br. 390, 2003-05-06

Autor: Nacionalova redakcija

Podaci TDR-a za 2002. godinu

Ukupni prihod 2,4 mlrd. kuna

Ante Vlahović, predsjednik Uprave TDR-aAnte Vlahović, predsjednik Uprave TDR-aU 2002. TDR grupa je ostvarila ukupni prihod od 2,38 milijardi kuna, od čega je 1,9 milijarde kuna ostvareno prodajom cigareta, objavljeno je na konferenciji za novinare na kojoj je Ante Vlahović, predsjednik Uprave, predstavio rezultate poslovanja TDR-a za 2002. Duhanski dio čini najveći dio poslovanja u čemu je TDR zadržao dominantan položaj na domaćem tržištu i vodeći u regiji, rekao je Vlahović. Udio izvoza u ukupnom prihodu grupe iznosio je više od milijardu kuna, dok je neto dobit grupe bila 680 milijuna kuna, više za 33,8 posto nego pretprošle godine. Govoreći o turističkom segmentu poslovanja Grupe, u kojem je ostvareno 475 milijuna kuna prihoda, što je rast od 6,4 posto, Vlahović je rekao da se nadaju rješenju pravnih prepreka u idućem razdoblju kako bi se investiralo milijardu kuna. Osporava im se, naime, dio turističkog zemljišta, a poznato je, također, da je Jadranturist, tvrtka u većinskom vlasništvu TDR-a, u sudskom sporu s austrijskom tvrtkom Alpinamare u vlasništvu Wilfrieda Holleisa zbog Otoka Katarina d.o.o., mješovite tvrtke u kojoj 51 posto imaju Austrijanci, a 49 posto Jadranturist.
Naime, odlukom Trgovačkog suda u Rijeci, a nakon tužbe Jadranturista, hoteli na otoku Sv. Katarina kraj Rovinja trebali bi biti likvidirani. Alpinamare se žalila na tu presudu, pa će konačno odluku donijeti Visoki trgovački sud u Zagrebu. U međuvremenu, blokirano je i 5 milijuna eura koje su Austrijanci spremni uložiti u hotele na otoku Sv. Katarina.

Vezane vijesti

TDR: Izloženi smo diskriminaciji na srpskom tržištu

TDR: Izloženi smo diskriminaciji na srpskom tržištu

Ovih dana TDR je uputio pismo Ministarstvu financija Republike Srbije na inicijativu koja bi se trebala naći na jednoj od idućih sjednica Vlade… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika