Objavljeno u Nacionalu br. 390, 2003-05-06

Autor: Nacionalova redakcija

Švicarska

Smjene u Swiss Reu

Drugi najveći svjetski reosiguravatelj Swiss ReDrugi najveći svjetski reosiguravatelj Swiss ReDrugi najveći svjetski reosiguravatelj Swiss Re smijenio je direktora investiranja Guiseppea Benellija. Nakon naglog odlaska izvršnog direktora Waltera Kielholza, to je druga značajna kadrovska promjena, koja je uzdrmala tu grupu u manje od šest mjeseci. Pedesetogodišnjeg Benellija, koji je u Swiss Re došao prije tri godine iz Bank Leu, zamijenit će godinu dana mlađi Jacques Aigrain. Riječ je o nekadašnjem investicijskom bankaru JP Morgana, koji se švicarskom reosiguravatelju pridružio 2001. s zadatkom da iz gubitaka izvede Swissov odjel financijskih usluga – najmanju jedinicu osnovnog poslovanja.

Aigrain će pritom nastaviti voditi dosadašnje poslove, a u novom poslu pomagat će mu Bruno Letsch, koji je na čelu Swissovog poslovanja za Europu, te John Sweeney, direktor američkog poslovanja.
Swiss Re, koji je u posljednje dvije godine zbog loših ulaganja izgubio dosta novaca, izjavljuje kako je Benellijev odlazak rezultat razilaženja u investicijskoj politici tvrtke.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika