06.01.2003. / 00:00

Autor: Paula Bobanović

MADRAS

PROSTITUTKE ORGANIZIRALE SINDIKAT

Prostitutke u konzervativnoj južnoj indijskoj saveznoj državi Tamil Nadu organizirale su se u sindikat. Tim potezom žele upozoriti javnost na svoje probleme, ali i međusobno se pomagati u nevolji. Dok je u najvećem dijelu Indije prostitucija legalna, u toj saveznoj državi Tamil je zabranjena, što tamošnjim prostitutkama otežava posao. Novi sindikat organiziran je ponajprije kako bi prostitutkama koje se nađu u zatvoru pružio pomoć. Njima će biti osigurani odvjetnici, plaćena kaucija, a sindikat će se brinuti se za njihovu djecu dok su u zatvoru. Sindikat posebnu pozornost namjerava posvetiti odgoju i obrazovanju djece prostitutki, te seksualnom obrazovanju samih prostitutki, posebno u zaštiti od AIDS-a.
Sindikat se već obratio vlastima da razmotri mogućnost pronalaženja alternativnog smještaja za prostitutke, koje žele napustiti svoj dosadašnji “zanat” i početi se baviti nečim drugim. Sindikat je spreman pomoći u profesionalnoj reedukaciji dosadašnjih prostitutki. Također, pokrenuti će inicijativu za legalizaciju prostitucije legalizira u saveznoj državi Tamil Nadu.

Vezane vijesti

Slovenija razmišlja o ukidanju dozvola za barske plesačice

Slovenija razmišlja o ukidanju dozvola za barske plesačice

Nakon upozorenja iz nevladinih udruga i diplomatskih krugova da je upletena u trgovinu ljudima, Slovenija će vjerojatno ukinuti izdavanje radnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika