Objavljeno u Nacionalu br. 393, 2003-05-27

Autor: Nacionalova redakcija

KOPRIVNICA

Podravka najavila izdavanje kunskih obveznica

...

Podravka je prošlog tjedna plasirala sedmu tranšu komercijalnih zapisa u iznosu od 52 milijuna kuna. Tijekom protekle godine Podravka je uspješno emitirala šest tranši komercijalnih zapisa ukupne vrijednosti 240 milijuna kuna, a trenutno stanje komercijalnih zapisa u opticaju iznosi 130 milijuna kuna. Koprivnička kompanija je ovim izdanjem obnovila prošlogodišnji program kroz koji se predviđa izdavanje do 150 milijuna kuna zapisa čiji je aranžer, agent izdanja i dealer Privredna banka Zagreb (PBZ). Prilikom predstavljanja nove tranše komercijalnih zapisa financijska direktorica Podravke Nevenka Cerovsky najavila je da kompanija planira izaći na Varšavsku burzu, te izdati kunske obveznice. Izlazak na Varšavsku, najjaču tranzicijsku burzu, inicirala je Erste banka, i do toga će vrlo vjerojatno doći prije ulaska Poljske u punopravno članstvo Europske unije. Što se tiče izdavanja kunske obveznice, ona će uslijediti nakon što Ministarstvo financija plasira kunske državne obveznice i nakon što se vidi kako će tržište reagirati na njih.
Koprivničku kompaniju prošlog tjedna analizirali su i analitičari Hypo Alpe-Adria-Bank (HAAB), koji procjenjuju da je realna vrijednost Podravkine dionice u sljedećih godinu dana 220 kuna, četrdesetak kuna više od cijene po kojoj se njome trenutno trguje na burzi, dok je na dulje razdoblje, ili u slučaju preuzimanja, realno očekivati cijenu od 380 kuna.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika