Objavljeno u Nacionalu br. 399, 2003-07-08

Autor: Nacionalova redakcija

Zagrebačka burza

U prvom polugodištu promet veći od 6 milijardi kuna

...

Izuzetno aktivna trgovina u gotovo svim segmentima tržišta, veliki broj novih uvrštenja u kotaciju I, povećanje ponude novih kratkoročnih i dugoročnih financijskih instrumenata te serija uvrštenja u novu JDD kotaciju glavne su karakteristike prvog polugodišta na Zagrebačkoj burzi.

Sve ovo rezultiralo je vrlo velikim rastom prometa dionica za više od 50 posto i impresivnim rastom redovitog prometa obveznicama za gotovo 60 posto u odnosu na prethodno razdoblje. Ukupni promet prešao je šest milijardi kuna, što predstavlja porast u odnosu na drugo polugodište prošle godine od 108 posto. Najviše se trgovalo dionicama Plive koje s 259,9 milijuna kuna prometa zauzimaju preko 41 posto realnog udjela u šestomjesečnom prometu dionicama na Burzi. Dionice plive postigle su i najveću tržišnu kapitalizaciju s udjelom od preko 30 posto. Po prometu slijede dionice Karlovačke pivovare, Podravke, Kraša i Zagrebačke banke. Stabilni trend tržišta vidljiv je i iz podataka da oba burzovna indexa (CROBEX i CROBIS) bilježe tek male pomake na polugodišnjoj razini.

Vezane vijesti

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Na prigodnoj svečanosti Plivi je uručen Certifikat Poslodavac Partner koji se dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Certifikat je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika