Objavljeno u Nacionalu br. 401, 2003-07-22

Autor: Nacionalova redakcija

Vlada

Ostvareno preko 50 posto prihoda proračuna

...

Ove godine najveće poraste bilježe trošarine na automobile, i alkohol, kao i naknade za koncesijeOve godine najveće poraste bilježe trošarine na automobile, i alkohol, kao i naknade za koncesijePrema posljednjim podacima Ministarstva financija od planiranih 75,1 milijardi kuna proračunskih prihoda za ovu godinu do 10. srpnja ostvareno je 37,7 milijardi što predstavlja 50,25 posto. Najbolji rezultati ostvareni su u prihodima od PDV-a, trošarina na automobile i doprinosa, dok su najviše podbacili prihodi od carina, a niži su i prihodi od trošarina na naftne derivate.

Usporedba prvih šest mjeseci prošle i ove godine dovodi do 6,31% viših prihoda ostvarenih ove godine (34,88 mlrd. kuna u odnosu na 32,81 mlrd. kuna). Ove godine najveće poraste bilježe trošarine na automobile (više za 30,81%), i alkohol (više za 50,32%), kao i naknade za koncesije (više za 99,66%).

Vezane vijesti

Ekonomska efikasnost gradova: Najbolji Novigrad, Rovinj, Dubrovnik, Zadar

Ekonomska efikasnost gradova: Najbolji Novigrad, Rovinj, Dubrovnik, Zadar

Istraživanje ekonomske efikasnosti gradova u razdoblju od 2004. do 2007. pokazuje da je u skupini gradova do osam tisuća stanovnika najefikasniji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika