Objavljeno u Nacionalu br. 401, 2003-07-22

Autor: Nacionalova redakcija

Promjene u vrhu Citigroupa

Odlazi direktor najveće svjetske financijske grupe

...

Sanford Sandy Weill napustit će mjesto glavnog izvršnog direktora najveće svjetske financijske grupe – CitigroupaSanford Sandy Weill napustit će mjesto glavnog izvršnog direktora najveće svjetske financijske grupe – CitigroupaSanford Sandy Weill napustit će mjesto glavnog izvršnog direktora najveće svjetske financijske grupe – Citigroupa, dok će na mjesta čelnih ljudi u kompaniji biti imenovani njegovi najbliži suradnici. Pedesettrogodišnji Charles Prince, dugogodišnji Weillov suradnik, koji je trenutno na čelu Citigroupove korporativne i investicijske banke, preuzet će mjesto glavnog izvršnog direktora kompanije.
Novim glavnim operativnim direktorom imenovan je Robert Willumstad koji od prosinca 2000. vodi globalno poslovanje s klijentima, a od siječnja 2002. je predsjednik Citigroupa.

Weill, koji je navršio 70 godina, obavljat će i dalje dužnost predsjednika upravnog odbora do godišnje skupštine 2006. Najavljena imenovanja bila su očekivana te se vjeruje kako neće biti većih promjena u upravljanju jednom od najvećih svjetski financijskih kompanija, a Prince i Willumstad bi svoje pozicije trebali preuzeti početkom sljedeće godine.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika