07.01.2003. / 00:00

Autor: Mario Duspara, Marina Biluš

LOS ANGELES

CNN OTPUŠTA NOVINARE

CNN OTPUŠTA NOVINARE

Američka TV-mreža CNN, koja se specijalizirala za emitiranje vijesti, otpustila je sedam svojih istaknutih novinara, nezadovoljna njihovim radom. Među njima su dvojica vrlo poznatih novinarskih veterana Bruce Morton i Garrick Utley, koji su godinama bili vrlo važni izvjestitelji i komentatori u udarnim emisijama CNN-a. Otpušteni su i reporteri Brooks Jackson, Allan Dodds Frank, Mark Potter, Bruce Francis i James Hattori, kojima na kraju 2002. godine nisu produljeni ugovori. To je samo nastavak velike čistke na CNN-u, koja traje već dulje vrijeme, a kojom vodstvo te TV-mreže želi promijeniti svoj novinarski i voditeljski kadar, te dovesti mlađe, atraktivnije ljude.
Nije još poznata sudbina voditeljice i novinarke Willow Bay, koja je vodila nekoliko istaknutih emisija u ekonomskoj redakciji CNN-a. Njene emisije su ukinute, ali se s njom još vode pregovori da nastavi raditi za CNN u nekom drugom svojstvu. Ona ima ponuda s drugih TV-mreža, ali je njezin uvjet da ostane u Los Angelesu gdje živi sa svojim suprugom Robertom Igerom, predsjednikom tvrtke “The Walt Disney Co.”.

Vezane vijesti

Strani novinari u obilasku tzv. europske Amazone

Strani novinari u obilasku tzv. europske Amazone

Dvadesetdvoje novinara iz devet europskih zemalja i Hrvatske danas je u organizaciji svjetske nevladine organizacije za zaštitu prirode WWF počelo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika