Objavljeno u Nacionalu br. 404, 2003-08-12

Autor: Nacionalova redakcija

FILMSKA INDUSTRIJA

Sony Pictures gubi glavnog direktora

Calley je u Sony Pictures došao 1996. godineCalley je u Sony Pictures došao 1996. godineSony Pictures Entertainment, kompanija u vlasništvu japanskog proizvođača elektronike Sonyja koja se bavi produkcijom filmova, ostat će bez glavnog direktora. John Cally, 73-godišnji filmski veteran, trenutno je u pregovorima sa kompanijom kako bi na jesen sa svojeg sadašnjeg radnog mjesta glavnog direktora i predsjednika kompanije bio umirovljen te bi nakon toga nastavio raditi samo kao producent filmova.

Calley je u Sony Pictures došao 1996. godine, kada je kompanija prolazila kroz teškoće, te u međuvremenu uspio od nje stvoriti mega-uspješnu kompaniju koja je samo od kinoulaznica prošle godine inkasirala 2,8 milijardi dolara. Među filmovima koje je proizvela ova kompanija su i Air Force One, Men in Black, te Spider-Man.
O Calleyjevom odlasku priča se već godinama i najčešća špekulacija u Hollywood-u bila je ta da će ga na čelu kompanije smijeniti Joe Roth, bivši šef studija Walt Disney-a i 20th Century Fox-a. No, glasine su prestale početkom ove godine kad je Calley produljio svoj ugovor do ožujka 2005. godine. Umjesto Calleya Sony Pictures će nadgledati komitet na čijem je čelu Howard Stringer, predsjednik Sony Corporation America.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika