Objavljeno u Nacionalu br. 406, 2003-08-26

Autor: Nacionalova redakcija

Rast Agrokora

Dobit 58,8 milijuna kuna u prvih šest mjeseci

...

Koncern Agrokor u prvoj polovici ove godine zabilježio je neto dobit od 58,8 milijuna kunaKoncern Agrokor u prvoj polovici ove godine zabilježio je neto dobit od 58,8 milijuna kunaKoncern Agrokor u prvoj polovici ove godine zabilježio je neto dobit od 58,8 milijuna kuna, što je 6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. U istom razdoblju koncern je zabilježio rast prihoda od 38,7 posto (3,9 milijardi kuna), te 27,9 posto veću dobit prije oporezivanja (EBIT). Od siječnja do lipnja koncern je investirao 246,7 milijuna kuna što predstavlja povećanje od 7,4 posto.
U prvoj polovici godine Agrokor je, između ostalog, kupio srbijanski Frikom, ojačao maloprodajnu mrežu, te povećao površinu prodajnih prostora za 28 psoto na 110 tisuća kvadratnih metara. U Agrokoru je također pokrenut program elektroničkog poslovanja (B2B), a broj zaposlenih porastao je na više od 10.000.

Vezane vijesti

Mercator ostao bez Uprave zbog propale prodaje Agrokoru?

Mercator ostao bez Uprave zbog propale prodaje Agrokoru?

Uprava najvećeg slovenskog trgovačkog lanca Mercatora kasno sinoć podnijela je neopozivu ostavku na svoj položaj. Odlazak čelnih ljudi Mercatora… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika