Objavljeno u Nacionalu br. 407, 2003-09-02

Autor: Nacionalova redakcija

Prevladana kriza u Podravci

Zbog vegete izabrani novi članovi Uprave

...

Zbog pada prodaje na poljskom tržištu Grupa Podravka u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila je gubitak od 29,2 milijuna kunaZbog pada prodaje na poljskom tržištu Grupa Podravka u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila je gubitak od 29,2 milijuna kunaZbog pada prodaje na poljskom tržištu Grupa Podravka u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila je gubitak od 29,2 milijuna kuna, i to usprkos ukupnom prihodu od 1,6 milijardi kuna. To je za 279 milijuna kuna odnosno za 21 posto više u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine.

Prihod od prodaje iznosi 1,52 milijuna kuna i za 24 posto je veći u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine. Stopa rasta prodaje na većini tržišta kreće se između 20 i 30 posto, no na poljskom i baltičkom tržištu zabilježen je drastičan pad prodaje od 68%, uz prihod od prodaje od svega 41,4 milijuna kuna. Prihod od prodaje vegete u prvom polugodištu ove godine iznosi 266,1 milijuna kuna, što je za oko 22 posto niže nego 2002. Smanjena prodaje vegete je posljedica loše prodaje na poljskom i baltičkom tržištu.

Nadzorni je odbor na prošlotjednoj sjednici imenovao i nove članove uprave: Dušana Tomaševića, dosadašnjeg izvršnog direktora Podravkine mesne industrije Danica, Miroslava Vitkovića, izvršnog direktora za tržište Hrvatske i jugoistočne Europe, te Dragana Habdiju, izvršnog direktora Podravkinih strateških poslovnih jedinica Vegeta i Podravkina jela.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika