08.01.2003. / 00:00

Autor: Mario Duspara

LOS ANGELES

NESTAO OPTUŽENI UNUK MAXA FACTORA

Kalifornijska policija pokrenula je veliku potragu za 39-godišnjim bogatašem Andrewom Lusterom, praunukom slavnog industrijalca i tvorca kozmetičkog carstva Maxa Factora. On je nestao usred svojeg suđenja kada je osjetio da se stvari na suđenju zbog višestrukog silovanja počinju okretati protiv njega, te da bi mogao biti osuđena na čak 150 godina zatvora. Luster se branio sa slobode, jer je položio jamčevinu od milijun dolara. Svakog tjedna trebao se javljati policiji, ali to prošlog petka nije učinio. Policija ga je tada otišla potražiti kod kuće, te je ustanovila kako je nestao zajedno sa svojim psom, te gomilom osobnih stvari, a da nema niti njegovog luksuznog automobila. Pretpostavlja se da se negdje sakrio, te da će pokušati pod drugim identitetom započeti novi život.
Luster je optužen da je u svoju kuću na morskoj obali pozivao mlade žene, potom ih omamljivao stavljajući im drogu GHB u piće, od čega bi one gubile svijest, pa bi ih tada silovao, čega se one potom ne bi sjećale. Ipak, neke su ga žene prijavile, pa je policija izvršila premetačinu njegove kuće, te pronašla 17 videovrpci, na kojima se vidi kako on u svojem domu siluje onesvješćene žene. Protiv njega je podignuta optužnica, a njegov odvjetnik je isposlovao da se brani sa slobode uz kauciju, koja je sa početnih 10 milijuna dolara spuštena na samo milijun, što bogatom Lusteru nije bio nikakav problem.

Vezane vijesti

Molim vas, vratit ću 26,4 milijuna kuna

Molim vas, vratit ću 26,4 milijuna kuna

Bivši HDZ-ov saborski zastupnik i vlasnik mesne industrije, Stjepan Fiolić, spreman je vratiti 26,4 milijuna kuna navodno pronevjerene u slučaju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika